Dag voor het innerlijk kind

Dag voor het innerlijk kind ~ op aanvraag

Inner Child banner

Lieve zuster,

Heb je haar ontmoet, dat kleine meisje daarbinnen? Haar echt ontmoet? Haar laten spreken, fluisteren, zingen, schreeuwen, huilen, spelen, neuriën?
Heb je naar haar geluisterd, echt naar haar geluisterd? Wat vertelt ze jou, wat weet ze, wat heeft ze nodig?
Heb je haar naar buiten laten komen? Haar echt naar buiten laten komen? Haar laten zien door anderen, haar laten spelen, dansen, duikelen, zingen, creatief zijn…

We zijn opgevoed door ouders, familie en leraren die hun uiterste best deden – maar we zijn hoe dan ook geonditioneerd om ‘braaf’ te zijn of ‘ons stil te houden’. Ons werd verteld dat we ‘ons moesten gedragen’. Als we onschuldig en naar hartelust dansten of zongen, kapten volwassenen die hun ruimte wilden, ons af. Of we werden bekritiseerd onder het mom van ‘ons iets leren’. Andere kinderen zetten ons misschien voor gek. Als we heel erg boos werden en wilden gooien, slaan en schreeuwen, werd ons gezegd dat we ons moesten beheersen. Misschien werden we genegeerd of zelfs verwaarloosd door ouders, broers/zussen of klasgenootjes.

En wij begonnen hen te geloven. Pasten ons aan, onderdrukten vreugde en woede – kortom: we dimden ons innerlijke licht.

We zijn niet alleen een innerlijk kind; we zijn ook een liefdevolle moeder, een ambitieuze volwassene en een wijze vrouw – maar in het algemeen hebben we vooral ons innerlijk kind veel te lang onderdrukt. Het is tijd om haar opnieuw in onze harten op te nemen. Wij zijn degenen op wie we gewacht hebben.

12769365_1002197836520028_1884365993_n

En dus zullen we ons op deze dag, lieve zuster, volledig toewijden aan onze innerlijke kinderen. We zullen ademwerk, stemwerk en lichaamswerk inzetten om hen toe te staan, stem te geven aan hun pijn en hun schoonheid te belichamen. Wij zullen de meest liefdevolle moeders ooit zijn voor de kleintjes binnenin ons – en binnenin onze zusters. Sisterhood zal je ondersteunen om diep te gaan en oordelen, slachtofferschap en onderdrukte woede los te laten. Sisterhood zal je ondersteunen om je te openen voor de magische kant van je innerlijk kind. Haar gouden lach, haar pure onschuld, haar directe eerlijkheid.

 

“Dankbaar dat de kinderen zich lieten zien, huppelend en huilend, bellen blazend en billen wiebelend, en af en toe obstinaat, lekker puh!” 
(Katia, Day of the Inner Child 30 okt ’15)

Een ongewone lichtheid en diepe healing viel mij toe na de sessie met Kersti en de Dag van het Innerlijke kind. Haar aandacht is zeer zorgvuldig en de ruimte die ze schept veilig en toegewijd. Het door haar ontworpen proces voor deze dag professioneel en grondig. Dat allemaal tezamen maakt dat je ook dúrft, durft te verkennen waar je eigenlijk niet wilde gaan en verder te kijken door los te laten. Het mooie is, dat je het echt zélf doet. In de nabijheid van elkaar. 

Ik heb gebaad toen ik thuis kwam, in liefde én in mijn bad met schuim. Een nacht met heldere dromen. Ik ontdekte dat de kiem van woede en verdriet die altijd in mij was ….. was verdwenen! Ongewoon, ruimte, blij! Opgewekt. De rest van de dag gewandeld. Ik voelde me kind, in alles. Ik liep van huis weg, lachend en stout. Tot ik in Oosterbeek was, op mijn zomerschoentjes, licht en zonnig, vol met modder. Heerlijke dag.”
Noor Bongers, onderneemster, www.noorbongers.nl ~ december 2015

Behalve het ontvangen en geven van warmte en diepe liefde, draagt deze dag bij aan iets dat cruciaal is in deze tijd waarin het Vrouwelijke zo sterk opstaat:

12498411_1002184606521351_426662797_n

Je innerlijk kind is de bewaker van jouw Licht. De poortwachter van jouw Ziel. Als je jouw innerlijk kind op de eerste plaats zet, haar voedt, haar jouw allerbelangrijkste prioriteit maakt, zal zij genoeg liefde en vertrouwen vergaren om de poorten te openen. En zo…zal jouw Licht ten volle schijnen. Je Ziel zal stralen via jou.

En we hebben jou nodig, vrouw, om het Licht te zijn. De wereld heeft ’t nodig dat jouw Ziel straalt. Dit is niet zomaar werk – het is van belang voor de hele aarde.

 

Dus zuster: ik nodig je vanuit mijn hele hart uit om er te zijn op deze dag. Luister naar het gefluister van je innerlijk kind, en antwoord …

Liefs en toewijding,
❤ Kersti Afrodite ❤

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum, tijd en kosten: op aanvraag. Stuur gerust me een mail via kersti@kersticoaching.com als je interesse hebt, een groep vrouwen bijeenbrengt en een locatie op ‘t oog hebt. Dan kijken we er samen naar!

 

 

Comments are closed.