Faciliteren en training

Ik bied trainingen en sessies voor kleine en grote groepen. Om een vastzittend proces te doorbreken, je team te versterken of draagvlak te creëren voor nieuwe werkwijzen. Je gaat met elkaar aan de slag, dat kan meer persoonlijk en/of meer zakelijk zijn.

Faciliteren van groepsprocessen

Ik ontwerp, organiseer, begeleid en evalueer sinds 2010 sessies voor _MG_1629_zoom(groeps)processen. Denk aan creatieve sessies, brainstorms, teambuildings, congressen, implementeren van een nieuwe werkwijze in de organisatie. Altijd wat anders, altijd nieuw, altijd boeiend.

Ik doe dit onder andere als facilitator bij LEF future center van Rijkswaterstaat. Ook heb ik jarenlang met plezier en trots deel uit gemaakt van het netwerkbedrijf van ervaren facilitators ‘Over De Brug’.

Een greep uit mijn ervaring:

Ik werk vooral in opdracht van (semi)overheidsorganisaties: Rijksoverheid, diverse gemeenten, samenwerkingsverbanden…

Mijn organisatorische, verbindende en analytische vaardigheden zet ik in bij grote sessies als Managementconferenties, een landelijke Projectcontrollersdag en Medewerkersdagen (ook online). Daarbij gebruik ik regelmatig digitale ondersteunende software, bv. Metaphora of Kahoot. Dat geeft snel een beeld van wat er leeft in zo’n grote groep, verbindt en maakt de onderstroom zichtbaar. Opdrachtgevers zeggen: “enthousiast en gestructureerd, sterk in duidelijkheid, snel schakelen”.

In oktober 2014 faciliteerde ik de tweedaagse voor een groep managers van het internationale chemieconcern BASF Nederland B.V.

Daarnaast heeft het menselijke aspect in sessies mijn hart. De afgelopen jaren heb ik Project Start-Ups en Fresh-Ups begeleid, afdelings- en teamdagen, dialogen, etc. Ik doe dit “sterk en kwetsbaar, zonder de regie te verliezen,” aldus een tevreden opdrachtgever.

Conflicthantering vanuit diepere lagen heeft mijn belangstelling. Maak het zichtbaar, het mag ongemakkelijk zijn, maar uiteindelijk zo opluchtend. En vaak geeft het onderlinge begrip ruimte om op inhoud en resultaat door te pakken: “Ik vind het echt knap dat we zoveel gedaan hebben in korte tijd.”

Reflectie en meditatie zijn specialiteiten van mij, die ik waar passend inzet. Als bv. in een groepsgesprek de argumenten te rap over en weer beginnen te vliegen, kom ik met stilte, of de ‘talking stick’.

De afgelopen Corona-periode heb ik me, met een groep enthousiaste betrokken collega’s, bekwaamd in online faciliteren van sessies. Tools als Zoom, Teams, Borrel, Mural, Miro, Padlet, Wheel of Names etc. zijn mij inmiddels welbekend.

Waar ook mijn lef en plezier inzit, zijn experimenten met een theatraal karakter. Van ‘wandelende verbinder’ (met duikbril op flippers), tot ‘Goddess of the Future’, het brengt een toegevoegde waarde in verrassing, directheid, humor en verbinding tussen deelnemers.

De grootste doorbraken zie ik vaak in de deelnemers: een smile, voelbare opluchting, ongemak met wat niet werkt, blij met tastbare resultaten, zin erin… De schoonheid van het vak!

Onderzoek je stressvolle gedachten met The Work

handssunOp aanvraag verzorg ik workshops en individuele sessies waarin we werken op basis van The Work. Alle stress en al het lijden worden veroorzaakt door te strijden tegen wat IS. Wanneer het denken volkomen helder is, is dat wat is, dat wat we willen. The Work van Byron Katie is een methode om je bewust te worden van je gedachten en ze vervolgens met aandacht tegemoet te treden. Je onderwerpt je gedachten aan de vier vragen van The Work van Byron Katie, ontdekt jouw waarheid en leert hoe je jezelf vrijheid kunt geven.

Interesse? Stuur een mail naar kersti@kersticoaching.com of bel 06 – 275 234 19.

Comments are closed.